2009-09-30

Tävling - 1000 besökare!!!

Besöksräknaren har passerat 1000! Jag tycker att det är jätteroligt att någon vill läsa och jag blir jätteglad för alla fantastiskt vänliga kommentarer. Jag har varit med och tävlat för att fira 100 000 besökare och det är stort, men jag firar gärna 1000 genom en liten tävling. Jag lottar ut 1 m av det småblommiga tyget och en meter av det storblommiga tyget nedan. Båda ligger på knappt 90 cm i bredd. Det storblommiga har varit en gardin. Om du vill vinna så lämnar du en kommentar till detta inlägg, och vill du ha två vinstchanser länkar du till inlägget ifrån din blogg, precis som det brukar gå till! Skriv i kommentaren ifall du länkar. Du kan tävla t.o.m. den 9 oktober. Den 10 oktober tillkännager jag en vinnare.
Klänningen nedan är ett exempel på vad man kan göra med det storblommiga tyget (ingår inte i tävlingen).


2009-09-27

Lila

Alldeles nysydd och alldeles lila. Dottern lät mig förstå att det är hennes tur att få något nysytt. Vi fåt väl se, Stoff och Stil paketet har anlänt, så jag ska väl åtminstone sätta i en dragkedja i den halvfärdiga klänningen, och den är till mig. Allt material till den här kjolen, utom tråden, är inhandlat på loppis. Tråden fanns i paketet från Stoff och Stil. Den var så lik tyget att jag hade problem de gånger jag behövde sprätta. Jag hade inte ens köpt tyget när jag beställde tråden. Ett turligt sammanträffande. Fodret och dragkedjan stämmer däremot inte direkt exakt. Tycker dock inte att det gör så mycket eftersom det inte syns utåt. Jag tog det jag hade hemma. Köper man på loppis kan man inte heller vara så noga, man tar det man hittar.

2009-09-26

Aleisa har utmanat mig!

Fick en utmaning av Aleisa, med bloggen Made by mama. Jag ska avslöja 10 sanningar om mig själv. Här kommer de:

1. Jag är rädd för åska.
2. Jag har aldrig stickat något, i varje fall inget som går att använda.
3. Jag tycker mycket om att åka snowboard.
4. Jag tycker inte alls om risgrynsgröt.
5. Jag har endast sett en hel fotbollsmatch i mitt liv, det var VM 1994 på en storbilds-TV i Prag.
6. Jag kan skrämmande många repliker ur Dirty Dancing.
7. Jag har studerat mycket, håller just nu på med ytterligare en examen.
8. Jag tycker om att åka ut med vår husvagn från 1975.
9. Jag springer väldigt mycket på loppis och väldigt lite i vanliga affärer.
10. Jag gillar att baka tårtor.

Utmanar er som läser att, om ni vill, avslöja 10 sanningar om er själva. Det var roligt!

2009-09-24

Paket på väg!

Följande meddelande från Stoff och Stil fanns i min inbox: Bäste kund vi vill meddela att ditt paket nu är skickat från vårt lager.

Väntar på knappar, tråd, dragkedjor och lite tyg. Mest av allt väntar jag på dragkedjorna. Jag har en klänning på gång som behöver en dold dragkedja i ryggen. Har upptäckt fördelen med dolda dragkedjor och har därför ingen lust alls att sätta i en av alla vanliga dragkedjor jag har.

10 långa, dolda dragkedjor är beställda, en är avsedd för påbörjad klänning. Det måste betyda att jag nu måste sy 9 klänningar till, eller hur?

2009-09-21

Sommarminne



En klänning från sommaren. Det randiga tyget är inköpt på loppis, övrigt material från en lokal tygaffär. Har utgått ifrån samma mönster som jag använde när jag sydde den här och den här. Den största förändringen är gjord på kjolen. Pilligast var nog att få till den veckade kanten upptill.


2009-09-18

Blommande

En väska av en blommig loppisgardin och ett grönt loppistyg.

2009-09-15

Grön, vit och orange

En klänning till dottern. Det orange tyget kommer från en gardin och det gröna med hjärtan har tidigare varit ett lakan. Sidan med knappar är bak på klänningen.

2009-09-12

Gardin + överkast = klänning


En loppisgardin och ett loppisöverkast blev en klänning.

2009-09-10

Singoallablus

Så enkel att sy och så användbar! Varför har jag inte sytt fler sådana? Tyget från loppis.

2009-09-09

Ny klänning?

Kanske ska be femåringen om hjälp nästa gång jag ska fundera ut en ny klänning. Hittade den här i hennes ritblock!

2009-09-07

Det blev en klänning!

En färdig klänning! Har utgått ifrån samma mönster som jag sydde den här efter. Gjorde några små ändringar, bland annat minskade jag vidden i kjolen. Det svåraste tyckte jag var att få den turkosa kanten i överkant någorlunda jämn. Allt material utom dragkedja och tråd är innhandlat på loppis.

2009-09-05

Hur kul är det att sprätta?

Skulle på ett kalas i augusti och tänkte sy mig en ny klänning. Planeringen var inte den bästa så jag hann inte klart. När jag nu skulle sy färdigt fick jag snabbt inse att jag stressat för mycket och sytt slarvigt. Passformen var dålig och mycket behöver ändras. Sprätta är inte roligt alls!
På bilden syns livet, det vita är fodret. Jag återkonmmer med bilder på färdig klänning om det blir någon.

Var med och tävla hos Made by mama

Jag är med och tävlar om fina tyger inne på den fina bloggen Made by mama. Alesia firar att besöksräknaren har passerat 2000. Gå dit och delta i firandet!

2009-09-04

Sommarklänning

Den här kläningen är sydd efter ett mönster i Ottobre. Minskade dock något på vidden. Gillar tyget, röd/orange seersucker, inköpt på Stoff och Stil. Det håller sig fint utan att rynka så mycket, vilket ju är extra bra när det gäller barnkläder.

2009-09-03

Ett bloggtips och två frågor

De flesta som tittar in till mig har bloggat betydligt längre än vad jag har. Därför passar jag nu på att försöka få klarhet i några saker jag undrar över.

Hur gör man för att skapa ett schemalagt inlägg, alltså ett inlägg som man skriver vid en viss tidpunkt och som sedan publiceras automatiskt vid ett senare tillfälle?

Är det fritt fram att lista bloggar som man gillar och länka till dem eller bör man fråga blogginnehavaren först?

Det roligaste till sist. Gå in och titta hos PRETTOflamingos, där finns annorlunda och jättefina barnkläder. Själv gillar jag särskilt de svarta bodysarna (Bodiesarna? Hur stavar man? Har sett båda varianterna.) med korsstygn och flamingostjärt. Ta en titt!

2009-09-02

Grönt och rosa

En klänning igen, allt material är inhandlat på loppis. Handgjorda spetsar för nästan ingenting alls. Tänk vad mycket tid och omsorg det krävdes för att tillverka dem.

Band, band, band!

Igår kom dessa med posten. Ett bra sätt att förgylla en tisdag! Fyndade på tradera för en liten summa. Sammanlagt 13 m att göra fint av.

2009-09-01

Röd kjol


Det finns alltid plats för en kjol till i garderoben. Det här tyget är även det ett loppisfynd. Fodret i linningen, som skymtar på en av bilderna, kommer från Stoff och Stil.