2010-06-02

Mönsterkonstruktion

Den här boken, Mönster och konstruktioner för damkläder av Inger Öberg och Hervor Ersman, fick jag av min familj på mors dag. Jag har lånat den många gånger ifrån biblioteket och sytt några kjolar och klänningar utifrån mönster som jag konstruerat med hjälp av instruktioner och grundmönster i boken. Den här och den här kjolen är exempel på det. Nu har jag en egen bok och ska försöka utöka mina mycket begränsade kunskaper i mönsterkonstruktion något.

10 kommentarer:

Libe sa...

Grattis :) det är en jätte bra bok.

Cecilia & Busiga ungar sa...

Oj, vad spännande!!! Man kanske ska investera i en sån bok. Tycker jämt att jag får ändra på många mönster....

Karin sa...

Vad spännande! Lycka till!

Unknown sa...

Vilken fin present! Den boken skulle jag så gärna vilja ha! Har tittat på den några gånger i bokhandeln. Men inte köpt....ännu :-).

KRUMELEJ sa...

Vilka toppenpresenter!

Eva Wendick sa...

Böckerna är jättebra. Hade författarna under min utbildning. (Mamma hade tom en av dem på 60-talet!!!) Nu var det länge sedan jag använde mig av böckerna själv. Lycka till. Kul att dottern har börjat sy!

Vecka - Vecka sa...

En sån skulle ju vara bra att ha!

Toril sa...

Det kommer du säkert att fixa galant!

Y sa...

hej, var har du tagit vägen?

Hellis - Design på flera sätt sa...

Hej! Jag ville bara tipsa om att jag lottar ut presentkort på stämplar i min blogg! Bra att ha till mycket kul när man syr eller pysslar: Kolla här http://138kvadrat.blogspot.com/2011/11/vinn-stamplar.html för exempel på vad man kan ha dem till!
Ha en underbar dag!