2009-10-24

Prickigt UFO

Jag hann klart! Tiden för Karins UFO-utmaning går ut i morgon och då hinner jag inte sy, så det var nu eller aldrig. Av någon anledning har den här tunikan legat halvt tillklippt sedan i våras. Mönstret är samma som till den rutiga i tidigare inlägg. Eftersom jag har upptäckt att det är roligt att virka fick den virkad knapp, hälla och blomma. I knappen satte jag en pärla och virkade runt den.


20 kommentarer:

Heilt spesiell sa...

Åååh så skjønn!Flott fasong og herlig stoff.Velsydd!

Y sa...

åh så söt!

bokabosus sa...

Fin klänning och vilket härligt tyg! /Linn

Palven sa...

Vilken härlig modell :o)

Helena sa...

Vad fin! Tur att du gjorde färdigt den!

LustigLinda sa...

jättefin! Hur menar du att du virkade runt knappen?

LillaBarn sa...

Vad söt! Har också halvfärdiga plagg som väntar på att få bli färdigsydda...

MinaMirakel sa...

Jättefin tunika!
För 1 1/2 år sedan slutade jag med att börja på något nytt tills det gamla var klart, hörs kanske pretto men jag har kunnat klara av det så här långt.
Blev mina saker liggande för länge blev det till slut så att jag slängde dom, droppen var när jag hittade min sambos fleece tröja som jag börjat på för 9 år sedan.
Då fick det vara nog!/Åsa

od Andulky sa...

Supersöt!

KRUMELEJ sa...

Jättefin modell och extra kul med de virkade detaljerna. Är det svårt att virka blommor? Själv har jag bara virkat rutor, men blir väldigt sugen på att prova blommor.

Beata sa...

Tack alla för era kommentarer!
Lustiga Linda: Jag är precis nybörjare på att virka så jag vet inte riktigt hur jag ska förklara. Jag tänkte att jag skulle virka en knapp och började virka en cirkel, när jag tyckte att cirkeln var tillräckligt stor började jag minska in genom att virka i varannan maska. Då började cirkeln formas till en boll, men den var mjuk och oformlig så därför stoppade jag i en pärla och fortsatte. Inte särskilt bra förklaring, jag vet.

Krumelej: Det är inte så svårt, men jag fick öva ett antal gånger innan jag tyckte att de var tillräckligt jämna. Det finns så många duktiga virkbloggar. Jag googlade och hittade beskrivningar. Rekommenderar också http://monsterarkivet.blogspot.com/
Jag gör lite olika varje gång och överlåter i nuläget de som bättre vet vad de talar om att berätta hur de gör. Jag kan inte vad alla maskor heter, men om ett tag kanske. Lycka till, blomvirkning är ett perfekt jobb framför TV:n.

Unknown sa...

Den var snygg!! Kan tro att du besökt "min" Ö, eller öarna egentligen, det är ett ganska känt ställe, så många har nog varit där.

Emilia sa...

Jätte-söt!

Anonym sa...

Vilken söt klänning och fint dekorerat med virkat. /petra.h

Gulligan sa...

åh så söt!! gillar prickigt!!

Bobo/Rumba de kransen sa...

Vad orättvist mot den fina tunikan att den var ett ufo! Hur fin som helst. Själv ska jag snickra ihop mitt Ufo ikväll - efter deadline, men i alla fall. Bättre sent än aldrig...

Julia sa...

Åh, jag älskar prickiga klänningar. Fin!

Tygterrier sa...

Snygg! Nu ska jag strax lotta, kikar runt och kollar in alla avklarade UFO:n, det blev några stycken :-)

Daniel sa...

åh så fin

Gillar färstarkt och med prickityg

Fint!

kaoz sa...

Utrolig fin!!Herlig tyg og modell =D
Søte blomster i forrige innlegg også!